Un studiu recent a constatat că mințile elevilor aveau multe șanse să rătăcească în clasă în zilele de luni și vineri. Probabil, gândurile despre weekendul anterior sau viitor au fost prea distractive. Deci, cum putem ajuta elevii să -și îmbunătățească atenția și să rămână concentrați în timpul lecțiilor?

Cercetările arată că capacitatea de a se concentra și de a acorda atenție este ceva care poate fi îmbunătățit, chiar și de la o vârstă foarte fragedă. Capacitatea noastră de a se concentra nu este o cantitate fixă. Am examinat cercetarea și recomandăm opt metode pentru a ajuta elevii să se concentreze mai bine în clasă.

Atelier de studenți pentru formarea concentrării în carte

Mănâncă micul dejun

Există un corp din ce în ce mai mare de cercetare care arată că oamenii care mănâncă micul dejun au o concentrare mai bună de -a lungul dimineții. Din păcate, mulți studenți sări frecvent micul dejun, cu un studiu raportând că 60% dintre copiii adolescenți și 70% dintre adolescente fac acest lucru.

Un studiu fascinant a împărțit elevii în trei grupuri; Cei care au mâncat micul dejun, cei care nu au făcut -o și cei care au băut în schimb o băutură energetică. Acești studenți au fost monitorizați pe parcursul a patru zile și au luat parte la teste pentru a -și măsura atenția și memoria. Rezultatele? Studenții care au mâncat micul dejun s -au descurcat substanțial mai bun decât colegii lor care au sărit -o sau au avut doar o băutură energetică.

„Micul dejun este cea mai crucială masă a zilei”. Cu toții am mai auzit această afirmație înainte, este esențial ca studenții să mănânce alimentele ideale pentru a ajuta la îmbunătățirea concentrării mentale. Iată câteva alimente care pot îmbunătăți productivitatea dimineața:

Ouă

Afine

Migdale

Ovaz

Alte cercetări au găsit o serie de alte avantaje pentru a mânca micul dejun. Aceasta include îmbunătățirea sănătății fizice, o mai bună sănătate mentală și minimizarea sentimentelor de oboseală. Puteți citi multe mai multe despre această cercetare pe blogul nostru despre motivul pentru care micul dejun este important.

Puneți distracția

În afara vederii este cu adevărat în minte. Un studiu a descoperit că pur și simplu să -ți ieșiți telefonul, chiar dacă nu îl folosești, te poate face să faci până la 20% mai rău în testele cognitive. Unul dintre cele mai populare studii în psihologie, testul Marshmallow, a descoperit că studenții care nu au privit ispita din fața lor au mai puțin șanse să se angajeze cu ea.

Așadar, dacă doriți să îmbunătățiți concentrarea, înainte de a începe munca, ștergeți -vă mediul imediat de distrageri potențiale. Atunci când se revizuiesc în clasă, profesorii ar putea încuraja elevii să -și pună telefoanele în genti sau să le lase în vestiarele lor, să păstreze cele mai mari distrageri departe de mediul clasei.

Alegeți -vă cu atenție partenerul de studiu

Lucrul cu alte persoane a fost asociat cu minimizarea stresului, îmbunătățirea performanței și dezvoltarea rezistenței. De asemenea, poate ajuta la îmbunătățirea concentrării și a eticii muncii. Un jurnal recent a descoperit că, dacă un student este așezat lângă cineva care lucrează din greu, atunci va crește etica muncii. Interesant este că acest impact s -a dovedit a fi consecvent, indiferent dacă colegul lor făcea o sarcină mult mai ușoară sau mult mai grea decât ei și chiar și atunci când sarcina era similară sau fără legătură.

Profesorii ar putea îmbunătăți această etică de lucru folosind un plan de ședere pentru a crea perechi de studenți care vor funcționa bine împreună. Cercetările au descoperit că planurile de scaune sunt cruciale în sălile de clasă, deoarece promovează rezultatele academice și comportamentale pozitive.

Luați note în clasă

Luarea notelor în clasă oferă elevilor ceva pozitiv și productiv pe care să se concentreze. Acest lucru va reduce nevoia lor de a solicita distrageri în altă parte. Atunci când se referă la luarea de note, nu o complicați cu tehnologie. A avea un caiet pentru fiecare subiect poate fi o modalitate grozavă pentru studenți de a urmări munca lor, permițând, de asemenea, o prelucrare mai profundă. Un studiu recent a descoperit că studenții care au luat note Longhand și -au depășit colegii care au folosit laptopuri. Acest lucru s-ar putea întâmpla din cauza faptului că automobilele laptopului tind să proceseze mai puține informații, deoarece de obicei nu reușesc să reframeze ceea ce sunt învățați în propriile lor cuvinte.

Am scris despre modalitățile noastre mult iubite de a lua note bune în clasă pe acest blog-și dacă încercați să găsiți un model real de urmat, ne place în special metoda de luare a notelor Cornell.

Cu fața în față

Oamenii tind să se concentreze pe ceea ce pot vedea. Mai simplu spus, dacă nu vă confruntați cu persoana care vă vorbește, atunci aveți mult mai multe șanse să vă distrageți de ceea ce este în linia dvs. de ochi (a se vedea Studiul Marshmallow subliniat anterior).

Sala de clasă potențial deține o mulțime de distrageri pentru studenți, de la colegii lor la afișaje de perete. Este crucial ca profesorul să -i țină pe elevi angajați. Acest lucru se poate face prin crearea unui plan de șezut în care toți elevii sunt în vedere directă a profesorului și prin încurajarea elevilor să poarte discuții în clasă. Interacțiunea cu alți studenți și discuțiile față în față vă poate ajuta să le mențineți concentrați pe ceea ce învață, precum și să devină ascultători mai buni.

Cereți pe cineva să vă stabilească termenele frecvente

Lăsat la propriile noastre dispozitive, oameninull

Leave a Reply

Your email address will not be published.