Implicarea cu cercetarea este o parte importantă a înțelegerii științei cognitive și a științei învățării.

Ajută la testarea cât de bine funcționează strategiile și teoriile actuale de predare și învățare și dezvoltare a altele noi; Ajută la susținerea sau contrazicerea teoriilor pe care le -am putea avea despre predare și învățare; Și fără ea, nu am ști ce strategii sunt utile sau dăunătoare pentru studenți.

Dar, dacă cercetarea constituie fundamentul strategiilor de care profesorii de care au nevoie profesorii, de ce este atât de dificil de înțeles? Ei bine, există câteva elemente de bază pentru a înțelege acest lucru mai puțin descurajant. Deci, am creat acest ghid pentru a vă ajuta să recunoașteți o lucrare de cercetare care ar fi de ajutor pentru dvs. și să înțelegeți ce înseamnă de fapt …

Rezervați profesor de teorie a încărcăturii cognitive CPD

Cauzarea față de corelație

În cercetare, relațiile dintre factori sunt adesea descrise într -unul din două moduri:

Cauză: în cazul în care o acțiune (x) provoacă direct un rezultat (y)

Corelație: unde acțiunea (a) este asociată cu o altă acțiune (b)

Deci, cum ar putea arăta acest lucru în viața reală? Să spunem că un grup de cercetători constată că, cu cât mai mulți oameni cumpără înghețată, cu atât cumpără ochelari de soare. Aceasta este o relație corelațională, deoarece, deși vânzările de înghețată nu provoacă vânzări de ochelari de soare, există încă o asociere între cele două.

Dar să spunem că vânzările de înghețată și vânzările de ochelari de soare sunt ambele cauzate de vreme însorită. Vremea îi determină pe oameni să cumpere mai multă înghețată și ochelari de soare; Aceasta este o cauzalitate.

În general, cercetarea corelațională nu este la fel de fiabilă ca cercetarea cauzală. Un indicator al unui studiu bun și valid este atunci când este capabil să demonstreze că x a provocat direct Y.

Când citiți cercetări, luați în considerare dacă rezultatele sunt corelaționale sau cauzale înainte de a împărtăși rezultatele cu dvs. studenți. De exemplu, dacă un studiu sugerează că mai mult timp petrecut studiind a provocat note mai mari, le puteți spune elevilor că o modalitate de a -și îmbunătăți notele ar putea fi să studieze mai mult timp. Cu toate acestea, dacă cercetarea arată doar o corelație între orele petrecute în studiu și notele, atunci există pur și simplu o asociere între cele două. În acest caz, recomandarea studenților studiază pentru perioade mai lungi de timp pentru a obține o notă mai bună poate să nu fie utilă.

Marime de mostra

Un factor care variază adesea între studiile de cercetare este mărimea eșantionului, care este numărul de participanți la un studiu, reprezentat de obicei de „N”.

Alegerea unei dimensiuni a eșantionului este extrem de importantă în cercetare. Deși nu sunt întotdeauna posibile pentru a obține, dimensiunile mari de eșantion fac ca datele să fie mai precise și mai fiabile, deoarece cercetătorii pot presupune că oricare dintre rezultatele studiului poate fi generalizat și în restul populației.

De exemplu, dacă 1.000 de studenți au performanțe mai bune atunci când se intercalează revizuirea în loc să se blocheze, este destul de probabil ca alți studenți să beneficieze și de aceeași strategie. Prin urmare, puteți presupune că rezultatele studiului vor fi valabile și pentru elevii dvs.

Cu toate acestea, acest lucru nu face ca studiile mai mici să nu fie de încredere sau inaplicabile – uneori, acestea permit constatări mai detaliate. Dar, mai important, o dimensiune mare a eșantionului, cu o diversitate mică sau deloc între subiecți, poate să nu fie aplicabilă studenților dvs. dacă nu se potrivesc acelorași criterii.

Dimensiunea efectului

Cercetările vor descrie adesea rezultatele studiilor lor folosind o dimensiune a efectului standardizată, care este puterea relației dintre două variabile.

Mărimile efectului sunt calculate folosind o ecuație statistică și oferă o valoare între 0 și 1. Cu cât este mai mare dimensiunea efectului, cu atât relația dintre variabile este mai puternică. De exemplu, o relație puternică ar avea o dimensiune a efectului de aproximativ 0,8 sau peste, în timp ce o relație mai slabă ar avea o dimensiune a efectului de aproximativ 0,2.

Când citiți cercetări, ar trebui să vă propuneți să căutați lucrări cu o dimensiune a efectului de aproximativ 0,5 – dar amintiți -vă că o dimensiune mică a efectului este mai bună decât nici o dimensiune a efectului. Dacă o intervenție cu un efort scăzut are un efect mic, poate merita totuși timpul tău.

Aruncați o privire la valoarea P (valoarea probabilității), un număr între 0 și 1, ceea ce indică cât de probabil este faptul că efectul a fost rezultatul întâmplării. De cele mai multe ori, cercetătorii folosesc un nivel de semnificație de 0,05 sau mai puțin, ceea ce înseamnă că există o probabilitate mai mică de 5% ca șansa să caute efectul. Cu cât sunt mai aproape de 0, cu atât rezultatele semnificative statistic sunt mai importante.

Proiecte de studiu

Oamenii de știință cognitivi pot alege să își desfășoare cercetările în moduri diferite, în funcție de ceea ce încearcă să afle. De exemplu, dacă un cercetător dorește să investigheze utilizarea distanțelor în clasă, poate dori să efectueze cercetarea într -un cadru de clasă. Să aruncăm o privire la unele tipuri de modele de studiu …

Cercetări într -un laborator de psihologie

Un experiment de laborator este cercetarea care se desfășoară într -un mediu extrem de controlat. Cercetătorii sunt capabili să manipuleze condițiile experimentului, oricum le place. Ei decid unde tExperimentul va avea loc și un set ales de circumstanțe.

Experimentele de laborator sunt adesea proiectarea studiului preferat al cercetătorilor; Sunt singurul tip de cercetare care le permite să controleze variabilele externe care pot interfera cu rezultatele studiului. De exemplu, dacă cercetătorii investighează dacă practica de recuperare îmbunătățește performanța testelor, factori externi, cum ar fi temperatura camerei sau cât de mult somn a primit participantul cu o seară înainte, pot afecta performanța și la test. Experimentele de laborator sunt capabile să controleze acești factori și, prin urmare, permit cercetătorilor să încheie relații cauzale, care sunt extrem de fiabile în lumea cercetării.

Cu toate acestea, aveți grijă atunci când generalizați rezultatele experimentelor de laborator pentru elevii dvs. Un dezavantaj pentru acest tip de proiectare a studiului este că condițiile artificiale ale laboratorului pot determina participanții să se comporte într -un mod diferit de modul în care ar face -o în viața reală. Acest lucru face ca este mai dificil să se generalizeze rezultatele vieții reale.

Cercetări în clasă

În timp ce cercetările care sunt efectuate într-un cadru, cum ar fi o sală de clasă, poate să nu fie la fel de fiabile în ceea ce privește cauzalitatea, este mai probabil să reflecți experiența dvs. din viața reală, făcând rezultatele mai aplicabile populației mai largi. Generalizarea acestui tip de cercetare pentru studenții dvs. este de obicei mai bună decât generalizarea rezultatelor experimentelor de laborator.

Cu toate acestea, utilizarea acestui proiect de studiu înseamnă că cercetătorii au un control mai mic asupra variabilelor externe care ar putea afecta cât de valabilă este investigația de cercetare.

Meta-analiză

O meta-analiză este aceea în care cercetătorii colectează un număr mare de studii similare și folosesc o analiză statistică pentru a determina cât de impactant ar putea fi o strategie. Aceste studii nu efectuează niciun experimente în sine – în schimb, oferă o imagine de ansamblu asupra literaturii existente pe un anumit subiect, ceea ce vă va oferi o viziune mai completă a unei anumite strategii.

Studii longitudinale

Studiile longitudinale investighează indivizii sau un grup de oameni pe o perioadă lungă de timp. Acest lucru poate varia de la ani la zeci de ani și analizează modul în care se schimbă un anumit comportament pe parcursul studiului. Acest proiect de studiu permite cercetătorilor să compare participanții cu ei înșiși decât cu alți participanți în timp.

Studiile longitudinale sunt utile atunci când cercetătorii doresc să investigheze efectul pe care timpul îl are asupra unui anumit factor, cum ar fi impactul pe care îl exercită în mod constant asupra realizării elevilor.

Gânduri finale

Deși este important pentru testarea ideilor vechi și dezvoltarea altele noi, cercetarea științifică cognitivă nu este destinată să înlocuiască judecata profesorilor. În schimb, există pentru a ajuta la informarea acestuia. Un studiu nu poate oferi un răspuns definitiv, dar luată ca parte a unei colecții, poate ajuta la pictarea unei imagini pentru a oferi linii directoare pentru modul în care acest lucru ar putea funcționa cel mai bine.

Aplicați pentru a vă alătura rețelei de știință cognitivă

Leave a Reply

Your email address will not be published.